2011. június 30., csütörtök

Méregdrága, halálos gyilkos...


Amikor szembesülünk az értelmetlen pusztulással és az elkerülhető betegségek okozta halálozással, akkor gyakran feltesszük a kérdést, hogy miért történik ez így? Nincs ez másképp a dohányzással sem.
A dohányzás világméretű szenvedélybetegség. A statisztikák szerint a világ lakosságának jelentős része dohányos, a férfiak közel 50%-a, míg a nők több mint 10%-a gyújt rá minden nap.

Ciki-e a cigi?
A kamaszoknál egyáltalán nem – sőt, náluk az az igazán menő, aki tud cigit szerezni, és aki rá is gyújt. Egy bizonyos életkor után, amikor már a trend-wellness témák kerülnek a női érdeklődés homlokterébe, bizony nagyon ciki lesz. Ám aki már kiskamaszként kipróbálta és rászokott, annak rettentő nehéz lesz ettől a korai szakaszban megtanult rossz magatartási mintától és ettől a testi függőségtől megszabadulni. Ha egy átlagos óvodást megkérdezünk, már az is tudja, hogy a dohányzás káros az egészségre, hogy a cigi ölhet – ám eltelik 5-6 év és ugyanez az óvodás rá fog gyújtani. Az aktuális kutatások szerint a gyerekek már egészen korán, akár 11 (!) éves korukban rágyújthatnak, és 13-14 éves korukra függővé válhatnak.

Kifejező dekoráció a dohányzásra kijelölt hely számára.
A cigaretta – a legális gyilkos. Az egyetlen olyan legálisan hozzáférhető árucikk, amely minden második rendszeres fogyasztójának kioltja az életét még akkor is, ha azt a gyártó utasításának megfelelően használja! A dohányzás következtében többen halnak meg, mint alkoholizmusban, háborúban és AIDS-ben együttvéve.

Okok, hogy ne gyújts rá többé:
  • A menő női szórakozási formák, sportolási és kikapcsolódási lehetőségek is a dohányfüsttől mentes életmódnak kedveznek inkább – edzőterem előtt, női csoporton, vagy spirituális előadás szünetében cigizni ciki!
  • A dohányzó munkaerő kevésbé kelendő. (Gyakran a két egyenlő esélyű ember közül a nemdohányzót veszik fel.)
  • A dohányzó nő azt a tudat alatti üzenetet küldi a férfiaknak: - nem leszek jó anya, és egészséges társ melletted, mert a cigarettával veszélyeztetem magam és születendő gyerekem egészségét.
  • A dohányzás a munkahelyek többségéről ki lett tiltva – a hideg, vagy éppen rekkenően meleg, esetleg esős utcán, vagy valami rémes félreeső helyen bagózni nem valami nagyszerű.
  • A napi cigid árát félretéve számold ki, milyen vágyadat valósíthatod meg egy év alatt? Ha 365 napon át félreraksz egy doboz cigire való összeget (mondjuk napi 670 Ft-ot) akkor egy hosszú és messzi utazás árát takaríthatod meg – közel 245 000 Ft jön össze. Megéri?
       Ne légy gyenge, ne légy gyáva! Hagyd abba!

Én büszke vagyok rá hogy nem dohányzom és nem is dohányoztam!!!!!És elítélem azokat akik a mai egészséges életmód világban rágyújtanak!!!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése