Szia!Ezt a blogot,azért hoztam létre, hogy hasznos leírásokat, tanácsokat és tippeket adjak ennek a manapság egyre népszerűbb életformának hódoló olvasóim számára.
2011. március 30., szerda
Csodálatos brokkoli!
Ha megkérdeznénk,szoktál-e virágrügyeket sütve-főzve fogyasztani,talán csodálkozva nemet mondanál.Pedig a karfiol és a brokkoli esetében erről van szó.
A brokkoli véd a szívbetegségek szemben is, s feltételezik azt is, hogy védi bélrendszerünket és gyomrunk falát egyes bakteriális fertőzésektől (bár ez nem bizonyított kellőképpen). A máj és az egyes sejtek méregtelenítő folyamatainak elősegítésével előnyös bőrünknek is. Antioxidáns vegyületei karotinoid és flavonoid tartalma révén akadályozzák a szürke hályog kialakulását. C-vitaminnal megtámogatott kalciumtartalma csonterősítő. Béta-karotinja, valamint nyomelemtartalma (cink és szelén) erősíti immunrendszerünket. Igen gazdag folsavban; fogyasztása várandósoknak kifejezetten javasolt.
A piacon:
Nézzük meg a szárakat és leveleket: a friss növény egyöntetű sötétzöld, tapintásra kemény, foltosodástól mentes. A sötét színűekben több béta-karotin és C-vitamin található. Mosás nélkül a hűtőszekrényben 1-2 napig tárolható. Blansírozás után lefagyasztva értékes anyagait megtartja.
A mai ebéd amit készítettem ,nem más mint...
Rakott brokkoli: (2 személynek)
-1 csokor friss brokkoli
-2 dl tejföl
-10 dkg sonka szalámi
-2 tojás
-sajt
-só,bors
A brokkolit kicsit elő pároltam (félig puha legyen),addig a két tojást keményre főzetem.A tejfölbe kevertem sót és pici borsot.Jénai tálat margarinoztam és ebbe sorakoztattam a rózsákat,rá a sonka szalámi,amit rá kockáztam,mehetnek rá a tojás szeletek és a tejföl.15 percig 170 fokon sütöttem és a végén sajtot reszeltem a tetejére...még 5 perc ,hogy a sajt ráolvadjon.
Először is gratulálok a fogyásodhoz, nagyon csini lettél. Már régebben olvastam a történeted Réka oldalán, de a blogodat csak egyik nap találtam meg :)
De a lényeg, kipróbáltam a rakott brokkolit, isteni finom lett :) Kezdő vagyok még a konyhában, de nagy örömmel tölt el, hogy ez is jól sikerült.
Itt van róla két kép ^^ http://img269.imageshack.us/img269/3475/img1155f.jpg http://img69.imageshack.us/img69/7699/img1152un.jpg
Köszi szépen dynuchu!!!Nagyon kedves tőled!Én köszönöm,hogy követed a blogomat. Örülök ,hogy kipróbálod a recepteket és sikerrel jársz,így tovább!!!Sok sikert neked! Üdv: Szila
Szia Szila!
VálaszTörlésElőször is gratulálok a fogyásodhoz, nagyon csini lettél. Már régebben olvastam a történeted Réka oldalán, de a blogodat csak egyik nap találtam meg :)
De a lényeg, kipróbáltam a rakott brokkolit, isteni finom lett :) Kezdő vagyok még a konyhában, de nagy örömmel tölt el, hogy ez is jól sikerült.
Itt van róla két kép ^^
http://img269.imageshack.us/img269/3475/img1155f.jpg
http://img69.imageshack.us/img69/7699/img1152un.jpg
Köszi szépen dynuchu!!!Nagyon kedves tőled!Én köszönöm,hogy követed a blogomat.
VálaszTörlésÖrülök ,hogy kipróbálod a recepteket és sikerrel jársz,így tovább!!!Sok sikert neked!
Üdv: Szila