2011. július 7., csütörtök

Ápolt körmök


A szép körmök ékes bizonyítékai annak, hogy egészséges ember vagy.
Az ápolt kézhez hozzá tartoznak az ápolt körmök is, amelyek vonzóvá tesznek téged is!

Erősebb körmök
Ha erősíteni szeretnéd körmeidet, használj körömlakkot! Különösen tegyél így, ha körmöd könnyen törik, és körömágyad hajlamos a bevérzésre! Ha nem szeretnél nagyon feltűnő lenni, használhatsz átlátszó lakkot is. Ha gyorsabban szeretnéd megszárítani körmeidet, festés után áztasd pár percig jéghideg vízbe, vagy kend be babaolajjal!
Mosogatás közben viselj gumikesztyűt, mert a sok víz nem csak a lakkot koptatja le gyorsan, de a bőröd és körmeid is szárítja!

  • Ne rágd a körmöd, és ne tépkedd ujjadról a bőrt! /ami nekem nem mindig sikerül :-) /
    Soha ne vágd le a körömágy bőrét, inkább csak óvatosan told vissza! A körömágy bőrének eltávolítása komoly problémát okozhat. Helyette meleg vizes fürdőt használj, amely puhítja a bőrt, így az könnyebben feltolható. Erre a célra már különböző bőrpuhító krémek is léteznek.
  • Ha van rá mód, kerüld az ollót, válaszd inkább a reszelést! Erre a célra a legalkalmasabb az üveg körömreszelő.

  • Használj olyan kézkrémet, amely körömápoló is egyben!
    A napjainkban kapható kézkrémek gyorsan felszívódnak, nem zsírosítanak, és láthatatlan kesztyűként védik a kezet. Sok termék véd a szabad gyököktől és az UV-sugárzástól, mások gyorsítják a sejtmegújulást, vagy vitaminokkal táplálják a bőrt.
  • Az érdes bőrnek sokat segítenek az intenzív kúrák. Az azonnali hatású pakolások mellett érdemes vastagon bekrémezned a kezed, és éjszakára pamutkesztyűt húznod. Ezt kiválthatod a drogériákban kapható ápolókesztyűvel, melynek hatóanyagai az éjszaka folyamán folyamatosan beszívódnak a bőrbe.
  • Naponta többször masszírozd meg a kezed, hogy javítsd a vérkeringését! Haladj ujjaid hegyétől lefelé, majd vissza körkörös mozdulatokkal! Végül gyúrd át tenyeredet a hüvelykujjaddal! Ez nemcsak a bőrnek, hanem az izmoknak is jót tesz.

Nagyobb körmök
Ha úgy érzed, hogy körmeid nem tűnnek elég nagynak, használj sötétebb színű, fényes körömlakkokat, amelyek kiemelik körmöd formáját, és nagyobbnak is tüntetik azt.

A lakkot soha ne rázd fel! Mert így buborékok képződnek benne, ami megnehezíti az alapos és szép festést. Ha fel szeretnéd keverni, inkább görgesd a kezeid között!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése