2011. július 18., hétfő

Kakaós csiga light












Hozzávalók:
-50dkg Dia wellness lisztkeverék (50 %-al csökkentett szénhidrát tartalommal)
-fél élesztő (friss)
-1 tojás sárgája
-5 dkg margarin olvasztva
-kb 4 dl tej
-csipet só

Töltelék:
-cukrozatlan kakaópor
-por édesítő
-olaj

Az élesztőt morzsoljuk bele egy nagy pohár langyos tejbe és még pici cukrot szórjunk hozzá,ezt fel kell futtatni.A lisztet a sóval,a tojás sárgájával,margarinnal keverjük el és ha már kész az élesztő azt is borítsuk közé.Kézzel dagasszuk a tésztát és folyamatosan lazítsuk a tejjel.Ruganyos tésztát kell hogy kapjunk,ezt 1 óra pihentetéssel a duplájára kelesztjük.A tészta tetejére szórjunk pici lisztet és így nem ragad a konyharuhára.Nyújtófával kb fél cm vastag téglalap alakúra nyújtom, megkenem az olajjal bőségesen, megszórom az édesítőszeres kakaóporral jó vastagon. Feltekerem, 2 centis szeletekre vágom és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem kellő távolságra egymástól.Tojássárgájával és pici tejjel megkentem a tetejüket és mehetnek a hideg sütőbe.170 fokon kb 25 perc alatt szépen megsültek.Ne sajnáljátok ki belőle a kakaó port mert meglátjátok hogy az a lényeg! Isteni finomak!!!
Jó étvágyat hozzá!!!!!!

3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól néz ki, mindenképp kipróbálom majd :) Köszi :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi,próbáld ki,meglátod isteni!!!! :-)

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Megkérdezhetem, hogy milyen édesítőt használtál?
    Köszi:)

    VálaszTörlés