2011. március 24., csütörtök

Infraszaunázni jó!


Kalóriákat éget – fogyaszt:
Egy félórás infraszauna kúra alatt akár 300 kalóriát is „eléget” a szervezet.Szaunázás közben a test keményen dolgozik (izzadságot termel, vért pumpál), megpróbálja hűteni magát. A kutatások szerint 30 perc alatt a szervezet annyi kalóriát éget el, mintha ugyanennyit evezett, vagy futott volna. Nem csak folyadékot, kilókat is veszít!

Csökkenti a fájdalmat:
Az infraszauna mélyreható hője segít a külső véredények kitágításában, enyhülést és gyógyulást hozva az izom-, és lágy szövetek sérüléseinek. A megnövekedett vérkeringés elszállítja az anyagcsere folyamatok során keletkezett hulladékot és oxigénban gazdag vérrel látja el az arra szükséges izmokat, így azok gyorsabban felépülnek. Az izmok akkor biztosítják a legnagyobb rugalmasságot és mozgásszabadságot, ha a környező szövetek melegek.

Erősíti az immunrendszert:
Az infrakabin mély melege megemeli a test hőmérsékletét, mintegy mesterséges lázat előidézve. Ahogy a szervezet immunrendszere harcol ennek a (vélt) láznak a legyőzéséért, úgy erősödik. Mindemellett az intenzív izzadás által a méreg-, és salakanyagok szervezetből történő eltávolításával az Ön egészsége és betegségekkel szembeni ellenállósága nagymértékben megnő.

Javítja, és erősíti a vérkeringést:
Ahogy testünk megnöveli a veríték termelést, hogy saját magát hűtse, a szív egyre keményebben dolgozik, hogy minél több vért, minél gyorsabban pumpáljon, ellátva ezzel a folyamatos gyakorlatozással járó megnövekedett szükségleteinket. Gondoljunk csak bele: nem azért szoktunk futni, hogy nagyobb lábizmaink legyenek, hanem, hogy leterheljük, erősítsük állóképességünket, ami szinonimája az edzett vérkeringésnek.

Megtisztítja a szervezetet a káros anyagoktól:
A felgyorsult vérkeringés arra ingerli a veríték mirigyeket, hogy felszabadítsák az összegyűlt méreg-, és salakanyagokat. A napi izzadás segíthet méregteleníteni szervezetét, mert megakadályozza, hogy a nagyon veszélyes nehézfémek (ólom, higany, cink, nikkel, kadmium) és ugyanígy az alkohol, nikotin, nátrium, kénsav felhalmozódását szervezetében.

Eltünteti a narancsbőrt:
Az infraszaunák segítenek a csúnya celulit (a gél-szerű csomók a bőr alatt, melyek nagyrészt vízből, zsírból állnak és megrekedtek a bőr alatti apró „zsebekben”) eltávolításában. Az európai szépségszalonok rendszeresen alkalmazzák a napi szauna kúrát a kezelések során. Mivel az infraszaunák sugárzó hője akár háromszor mélyebbre hatol mint a hagyományos szaunáké, ezért sokkal hatékonyabbak.

Megszünteti az ízületi fájdalmakat:
Az infraterápia széles körben alkalmazott az ízületi betegségek valamely válfajában szenvedő betegek körében. Mindemellett a kezelés bizonyítottan hatékony a ficamok, az idegzsába, az izomgörcsök, az ízületi merevség és még sok más izom-, és csontrendszeri panasz hatásainak enyhítésében. A legtöbb merevség, fájdalom és érzékenység, melyek az idős kor velejárói, az infrakezeléssel enyhíthető, vagy teljesen megszüntethető. 

Feloldja a stresszt – megnyugtat:
Az infrakabin rendszeres használatának, talán leggyorsabban jelentkező hatása a felüdülés, ahogy eltünteti az élettel járó gondokat és feszültségeket. Csak néhány perc az infraszauna finom melegében és máris érezzük jótékony hatását: mintha újjászülettünk volna, felfrissülve testben és lélekben egyaránt.

Megszépíti a bőrt:
A bőséges veríték, amely már az infrakabinban eltöltött néhány perc után jelentkezik nagy mértékben tartalmaz a szövetekbe mélyen beágyazott szennyező anyagokat és elhalt bőrsejteket. A felgyorsult vérkeringés felszínre hívja a bőr saját természetes tápanyagait, elősegíti a pattanások, kiütések, égések, vágások gyógyulását is: a nyílt sebek gyorsabban begyógyulnak és kisebb heg marad utánuk.

 
Mi Anyuval tavasszal kezdünk el egy infraszauna kúrát 2 hónapig 1 héten 2-szer méregtelenítünk.
Dr Kelen Karcsúsító krémet kenünk comb,fenék,has.Anyu még a karjára is felviszi :-)
Folpackkal (sima háztartási fóliával) meg spékeljük,vagyis betekerjük a bekent részeket és így pácolódunk
30 percig,utána zuhany és............úgy ballagunk haza felé mint aki mennybe jutott! :-) Nagyon szuper!!!


Fitness alakformálók
       Nők és férfiak részére sikerrel alkalmazhatók a nem kívánt zsírlerakódások megelőzésére és csökkentére, celulit kezelésére, bőrfeszesség megtartására, és testet-lelket kényeztető masszírozásnál.
       A bőrbarát összetételű termékek biológiailag aktív hatóanyagokat tartalmaznak, melyek hatását koncentrált gyógynövény-kivonatokból , illóolajokból álló ún. herbal-system támogatja. Kortól-nemtől függetlenül használhatók és az eredmény nem marad el.
       Az exkluzív, tartósítószermentes hidrogélek, a bőrfeszesítő és a masszázsolaj minden bőrtípus esetén meghozza a várt hatást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése