2011. április 1., péntek

Itt a tavasz bringázzunk!!!


 A kerékpározás számos pozitív egészségügyi hatást gyakorol a szervezetre.Zsírégető hatása miatt jobban láthatóvá válnak az izmaink, a rendszeres igénybevétel okozta vérbőségtől pedig szebb lesz az izomtónusunk. Az ízületekhez kíméletes, jóval kisebb terhet ró az azokra, mint a kocogás vagy a futás. Értelemszerűen csökkenti az elhízást és rendszeres gyakorlással nagyszerűen megelőzi azt.Az aerob, ciklikus mozgásformák közé tartozik. Ez azt jelenti, hogy a mozdulatsor egymás után gyorsan ismétlődik, és a mozgás dinamikus, vagyis oxigén jelenlétében megy végbe.Az izommunkában elsősorban a láb izmai vesznek részt, de természetesen a felsőtest, csípő rögzítése, a karok, nyak, váll megfeszítése, a kormány irányítása is dolgoztatja az izmokat.


Egy folyamatos, egyenletes, egy órán át tartó, alacsony intenzitású szobakerékpározás kb. 300kcal-t igényel, amely lehet hogy nem tűnik soknak, mégis nagyon kedvező a fogyókúra szempontjából, mivel az elvesztett energia nagy része a zsírokból származik. Ellentétben a spinning-gel (edzőteremben végzett, magas intenzitású, zenés kerékpáros aerobik óra), amelynek hatására akár 700-800 kalóriát is elégethetünk, amelynek jelentős része szénhidrát. Ennek köszönhetően a spinning után kínzó éhségérzet jelentkezhet, amely a szénhidrátok minél hamarabb történő pótlására késztet. Mindez nem jelenti azt, hogy spinninggelni nem érdemes, sőt! Rendkívüli módon megdolgoztat, kifáraszt, ezért elsősorban a megfelelő edzettség elérése után érdemes belekezdeni.

Mivel a kerékpározás a környezetre való nagyfokú odafigyelést igényel, kiváló gondolatelterelő módszer lehet, ami a stressz csökkentésének összes pozitív hatását magában foglalja.

Ahogy jön a tavasz Muterral már alig várjuk,hogy megkezdhessük (heti 3-5 alkalom) kerékpár túránkat.Fantasztikus érzés,amikor a friss levegő,a madár csicsergés vesz csak körbe.A Duna parton végig bicajozunk több kiló métert (pontosan 14 km) és olyan kellemesen fáradunk el,hogy alig várjuk a másnapot hogy megismételhessük!!!Sokszor még nehezékem is akad....... :-)


Kisfiam Kevin is szeret velünk jönni és száguldozni a Duna mellett!!!!!


 Muterkám egy igazi hős.......mindig minden körülmények között velem tart!!!!!

Haza felé még a Rácalmási naplementében is gyönyörködhettünk..........

.....ÉSsss,akkor egy pár csoda BICAJ :




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése