2011. április 4., hétfő

Elégedettség,boldogság,tisztelet...


Annyi idős vagy,amennyinek érzed magad!!!

Olyan erős vagy ,amilyennek hiszed magad.
Olyan hasznos vagy,amilyennek tartod magad.
Annyira vagy fiatal,amennyire gondolataid fiatalok!!!

Figyeld meg magadat egy átlagos napon. Ezt úgy értem, hogy figyelj arra, mire gondolsz általában. Nézd meg, hogy a napod hány százalékát teszi ki mondjuk az elégedetlenkedés.Na???
Minél többet elégedetlenkedsz, annál több olyan dolog történik az életedben, ami miatt elégedetlenkedhetsz. Tudatosan meg kell emelni egyetlen napon belül is azoknak az óráknak a számát, amikor jól érzed magad. Az ébrenléti idődben egyre nagyobb arányban kell lennie azoknak az óráknak, amikor jól érzed magad, hogy jó dolgokat vonzzál, ne rosszakat.Boldogtalannak gyakran érezzük magunkat. Ritkábban hallani ezt a kijelentést: boldog vagyok. De mi is az a boldogság? Boldog az, aki elégedett a helyzetével. Vajon Ön elégedett ember?  ............
Ám valójában csak egy kicsit kellene jobban odafigyelnünk a környezetünkre, embertársainkra, és megláthatnánk – közhelyesen szólva – az élet apró örömeit. Azonban az emberek többsége erre nem képes. Annyira lefoglalja őket saját szomorú sorsuk, hogy teljesen belefásulnak az életbe.Meg kellene tanulnunk nemcsak örülni, hanem tisztelni is minden egyes napot, amelyet még itt tölthetünk a szeretteink, a barátaink társaságában. Értékelnünk kellene, és fel kellene fedeznünk az apró jeleket a hétköznapokban, amelyek mindegyike valamilyen új élményt, vagy lehetőséget rejt magában. 

A legtöbb ember szeretne egészségesen élni. Ám az egészségtudatos életmód sokaknak a mindennapi életébe egyáltalán nem, vagy csak nehezen beilleszthető,és misztikus dolgot jelent.Van hogy gyanús dolgok történnek velünk, és rohanunk az orvoshoz (ez még a jobbik eset), és keressük a megoldásokat. Az egészségügyi vizsgálatok sokszor rutinszerűen zajlanak, a pácienst leginkább a már kialakult betegségekről informálják. Az eredményt nem mindig kíséri konkrét segítség, vagy túl általánosak a jó tanácsok: rendszeres testmozgás, szokjon le a dohányzásról, kerülje a stresszt, táplálkozzon egészségesen.Az általánosságokból nehéz a "testhez állót" kiszűrni, és az amúgy is zsúfolt napirendbe beilleszteni. Ez, pedig tovább növeli a stresszt, és gyakorta bizony kudarcba fullad a próbálkozás. A személyre szabott fokozatosságot sajnos nem tanítja senki.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése