2011. április 5., kedd

Fejünk éke és szépségünk koronája a hajunk!


Akárcsak bőrünk, a haj is gondos, alapos ápolást igényel. A csillogó, fényes hajzuhatag ráadásul nem pusztán megjelenésünk végett fontos, egészségünk egyik szemmel is jól látható bizonyítéka.
A töredezett haj például szervezetünk vitamin, ásványi anyag és vízhiányáról árulkodhat, ahogy a hajhullás hátterében is állhatnak különféle egészségügyi problémák. A megfelelő és korszerű hajápolás persze nemcsak a nők privilégiuma, a teremtés koronáinak legalább olyan fontos rendben tartaniuk hajukat.

Természetes ragyogás
A haj attól ragyog, hogy a fény egy részét elnyelik a pigmentek, a fennmaradó fény pedig áthatol a hajszálakon. A töredezett végű haj azért válik egyben sprőddé, fakóvá is, mert ha a hajvégek egészségesek, a hajszál felszíne sima, akkor a fény jobban visszaverődik a haj felületéről.Az egészségesen fénylő hajhoz alapvetően két dolog kell: helyes táplálkozás – főleg B-vitaminban gazdag ételek fogyasztása – és hajápolás. Időtlen idők óta, mindig voltak különféle praktikák: például B-vitaminokat tartalmazó élesztő fogyasztását ajánlották annak, akinek töredezett a haja, körme, illetve pattanásos a bőre. Régóta ismert az is, hogy az ecetes hajöblítés gyönyörű fényessé teszi a hajat, Ázsiában pedig a ginzeng gyökérben hisznek, amely nemcsak erősíti a hajat, de serkenti a növekedését, és a fejbőrsejtek képződését. 

A frizura fejed éke, személyiséged kifejeződése. Ha jól választod meg, afrodiziákummá válik a másik nem szemében, ráadásul kiemeli arcod előnyeit és elrejti annak esetleges hibáit. Ha viszont nem a szemed íriszéhez, bőröd árnyalatához illő hajszínt választasz, vagy a hosszát illetően tévedsz, elvágtad magad: kevesebbnek látszol, mint ami valójában vagy.

Tippek a hajmosáshoz
Nem szabad nagyon forró vízzel hajat mosni, és túlságosan dörzsölni sem a fejbőrt. A legjobb, ha masszírozó mozdulatokkal körkörösen mossuk át a fejbőrt, hajat.
Utána sem szabad csavarni, és árt, ha még teljesen vizesen kezdjük kibontani – tépni? – a hajunkat.
A szárításnál is fő a mértékletesség: a fodrászoknak csúcs szuper hajszárítóik vannak, ne próbáljuk utánozni, ahogy pár centiről szárítják ezekkel a tincseket, mert könnyen megéghetnek a hajszálak.
A hajlakk, hajformázó habokkal is csínján bánjunk, ha túl sokat használunk, annak már másnapra letapadt, zsírosnak tűnő haj lesz az eredménye.

Próbáljatok ki más színeket,legyetek merészek bevállalósak!!!!Pár frizura ötlet:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése