2011. április 14., csütörtök

Szuper light PIZZA!!!

Már régóta szemezgetek ezzel a szuper pizza recepttel,és zabkorpás tésztája van.....na gondoltam ez csak jó lehet ,ugyanis imádom a zabit!!!....ésss már egy jó ideje nem ettem pizzát,addig kutakodtam keresgéltem a neten míg az egyik oldalon ráakadtam erre a receptre:

Zabkorpás pizza: (1 pizza lesz belőle)
-15 dkg zabkorpa
- 3 tojás
-2 ek tejföl
-pici por élesztő
-só ízlés szerint
Paradicsom szósz:
-sűrített pari szósz
-bazsalikom
-oregáno
....én tettem rá sonka szalámit,konzerv gombát, és mozzarella sajtot

A tészta hozzávalóit úgy ahogy volt összegyúrtam sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtogattam kézzel,erre ment a pari szósz, a sonka,a gomba, a sajt és kb. 15-20 percig sütöttem!!!




Persze nem olyan lesz mint amit a pizzériából rendeltek,DE abszolút alakbarát és este is akár megeheted,laktató mint állat .....kell ennél több?

Ha legközelebb készítem,akkor vékonyabbra simítom és tovább sütöm hogy jó ropogós legyen (így is nagyon fini volt).....ésssss még egy jobb ötlet: a tésztát simán 8 percig sütni,kivenni megkenni a pari szósszal a feltéteket rápakolni...sajt és még 10 perc pirítás!!!
Jó étvágyat hozzá!!! Szila

Elkészítettem még egyszer,kicsit vékonyabbra simítottam a papíron és most 15 percet elősütöttem a tésztát,a feltét után újabb 15 perc sütés következett.Most tojást és brokkolit is tettem rá.Ilyen lett:



4 megjegyzés:

  1. Szia Szila! Nagyon guszti lett a pizzát. Ezzel adtál ötletet mára! Nem tudtam mit készítsek, most legalább tudom :o) Jó a blogod, tetszik. A cipők közül azt a lilát szívesen elfogadnám :o)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Hajnesz!!!!!!!Jó lenne ha beszámolnál neked milyen lett,ok?
    Nekem meg a csontvázas melegítő.......ha lenne itt az üzletekben biztos megvenném!

    VálaszTörlés
  3. Köszi a receptet! Én is megcsináltam, csak búzakorpából, s ezt az adagot egész tepsire nyújtottam el. Előre sütöttem kicsit, s így szép ropogós lett, nem lett vastag a tészta! Köszi még 1X az ötletet!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon örülök,hogy szuper lett neked is!!!!! :-)

    VálaszTörlés